ITT A VADONATÚJ 5 ezer forint plusz költség villanyórásoknak! Sokan meg fognak lepődni, amikor megkapják a csekket! Ezért kell fizetned az új díjat :

Vigyázzatok!!! Ha van vízórátok,villanyórátok, gázórátok, akkor hamar kaphattok egy 5 ezer forintos plusz csekket, amire nem számítottak! Ne hagyjátok annyiban!!! Ezt kell tennetek >>>

FONTOS! HA BÁRMILYEN MÉRŐÓRÁJA VAN ÉS EZT TAPASZTALJA, NE HAGYJA ANNYIBAN – AZONNAL JELEZZE, MERT AKÁR HAVI 5000 FORINT MÚLIK RAJTA! ITT TÁJÉKOZÓDHAT >>>VÍZÓRÁSOK, VILLANYÓRÁSOK, GÁZÓRÁSOK FIGYELEM! HA ILYET TAPASZTAL SEMMIKÉPPEN NE HAGYJA ANNYIBAN! BÁRMILYEN KÖZÜZEMI MÉRŐÓRÁJA VAN ÉRINTETT LEHET! TÁJÉKOZÓDJON, MINÉL ELŐBB! RÉSZLETES INFORMÁCIÓK ITT >>>

Van közüzemi mérőórája? Ne hagyja annyiban, ha ilyet tapasztal!

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint , bevezethetik, 5000 forint bírságot kap aza személy, aki késik a közüzemi mérőórák állásának leadásával,és ez független a csúszás mértékétől. Az érdekesség az, hogy nem a közművek szabják ki a bírságot , hanem a társasház közös képviselője, éppen ezért megkérdezett a portál egy ügyvédet, hogy ilyen esetben legális-e az eljárás?

Egy újlipótvárosi társasházban, nevezetesen a Kleopátra Ház liftjében kiragasztott a közös képviselő egy feliratot ragasztottak ki, mely szerint, aki késve adja le: a fűtés, klíma illetve meleg víz mérőóráknak az állását az üzemeltetésnek, az ötezer forintos büntetésre számíthat, a társasházi közgyűlés határozata alapján.
Az is megjegyzi a portál, hogy ez azért is furcsa gyakorlat, mert, ha például a lakó a vízműveknek nem adja le időben, akkor nem kell számítania semmilyen büntetésre.

Kérdésükre Kaszala Andrea ügyvéd azt válaszolta, hogy a társasházi szankciók ügyében a bírói gyakorlat eltérő, de általában a bíróság nem fogadja el megfelelő eszközként a pénzbírságot egy ilyen probléma rendezésére. Azt is felvetette az ügyvéd felvetette, hogy behajthatatlanná válhat egy esetleges büntetés,mert természetesen lehet kérni fizetési meghagyást, csupán az a kérdéses, hogy helyt ad-e ennek egy bíróság.
Kell szerepeltetni minden ilyen szabályt a társasház szervezeti-működési szabályzatában (SZMSZ) vagy házirendjében, de nem elegendő egy sima közgyűlési határozat a bevezetéshez.


  Ezt már olvastad?