Pontosan látszik, mikor jön a lehűlés esővel – itt a menetrend

Országos előrejelzés: vasárnap reggeltől vasárnap éjfélig Több órára kisüt a nap, azonban reggel, délelőtt az északi országrészben, napközben az Északi-középhegységben lesz több felhő, és ezeken a helyeken van esély csapadékra. A nap első felében a Dunántúlon élénk északi, északnyugati szél várható, ami délutánra mérséklődik. Másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között várható. Északnyugaton lesz a hűvösebb, a Dél-Alföldön a legmelegebb.

Országos előrejelzés: hétfő Derült, száraz idő lesz. A déli szél nagy területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37 fok között várható.

Országos előrejelzés: kedd Kezdetben derült lesz az ég, majd északnyugat felől magas szintű felhők érkeznek. Késő délutántól gyorsan megvastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen várható eső, zápor, zivatar. A szél mind nagyobb területen – már éjszaka a Dunántúlon, illetve legkésőbb, késő délután a Tiszántúlon is – északnyugatira, északira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

  Ezt már olvastad?