Nagy változás jön az időjárásban: dupla veszély, az egész országra figyelmeztetést adtak ki!!!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.07.07. vasárnap éjfélig Érkező hidegfront (heves) zivatarokkal: Vasárnapra virradóan észak felől hidegfront éri el az országot, melynek mozgása lelassul, valószínűleg hétfő reggelre vonul át felettünk. A front előtt és a fronton több hullámban alakulnak ki zivatarok, heves zivataroknak is megvan az esélye.

Estig, késő estig főként a Dunántúl nyugati, északnyugati részén lesznek zivatarok, melyekhez viharos szél (60-85, esetleg > 90 km/h) és jégeső (átmérő akár > 2 cm) is társulhat. Éjjel elszórtan várható zivatar, valamivel nagyobb eséllyel az ország északi, északkeleti felén, a már említett kísérőjelenségek mellett néhol felhőszakadással (> 30 mm). Vasárnap napközben és este – meglehetősen nagy térbeli és időbeli bizonytalanság mellett – több hullámban valószínű zivatarok kialakulása, amelyekhez viharos (60-90 km/h) vagy károkozó széllökés (> 90 km/h), jégeső (akár > 2-3 cm ) és esetleg felhőszakadás (> 30-40 mm) társulhat. Napközben zivatarokra – az ország többi részéhez képest – némileg kisebb az esély Komárom megyétől Borsod megye északi részig húzódó sávban.

Tetőző hőség: Szombaton a napi középhőmérséklet elsősorban a nyugati, délnyugati területeken, illetve városi környezetben haladhatja meg a 25 fokot. Vasárnap az ország döntő részén már 25 fok alatt marad a napi átlaghőmérséklet.

  Ezt már olvastad?