41-42 °C FOK JÖN! Elképesztő forróság közelít Európa felé Afrikából, jövő héten 40- 42°C várható! Napokon belül könyörtelenül lecsap Európára az újabb hőhullám – Ekkor érkezik meg hazánkba

Főként Spanyolországot és Franciaországot, valamint Németországot és Lengyelország egyes részeit érintheti a tikkasztó hőség. Az érintett tájakon többfelé 35 fok fölé vagy akár 40 fok köré is felmelegedhet a levegő napközben. Az előrejelzés szerint a német fővárosban, Berlinben csütörtökön és pénteken van esély 40 fok körüli maximum-hőmérsékletre – írták, megjegyezve: a jelenlegi kilátások szerint ekkor tetőzhet a kánikula.

A jövő héten Magyarországon is erősödik a nappali felmelegedés, de ilyen mértékű hőség azért nem lesz, többnyire 35 fok alatt maradnak a csúcsértékek. Összességében viszont – általában 28-34 fokos maximumokkal – meleg, keddtől egyre inkább száraz időre lehet készülni – közölte a meteorológiai szolgálat.

A jövő héten néhány napon keresztül nagy forróság uralkodhat Nyugat- és Közép-Európa egyes országaiban – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookján. Jelenlegi modellfutásaik alapján leginkább Spanyolországot, Franciaországot, Németországot és Lengyelország egyes részeit is érintheti a tikkasztó hőség.

  Ezt már olvastad?