MTI figyelmeztetés! Ma késő délutántól 90 km/órás szélrohamok JÖNNEK, több megyében ÖZÖNVÍZSZERŰ esővel!!! ITT a lista ezekben a megyékben nagyon komoly felhőszakadás lesz

Péntek estig főként keleten és délen várható még több helyen zivatar, de az Alpokalján és a középső országrészben is esetleg még kialakul egy-egy zivatar. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás (20-30 mm feletti csapadék), néhol jégeső, illetve rövid ideig tartó, 60 km/h-t meghaladó szél társul. Leginkább délkeleten egy-egy helyen heves zivatar is előfordulhat, 70-90 km/s szélrohammal, nagyobb méretű jéggel, 30-50 mm körüli csapadékkal. Éjszaka is labilis marad a légkör, de csak kevés helyen, főként nyugaton és a Tiszántúlon, északkeleten lehet egy-egy zivatar.

Több keleti megyében másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt. Másodforkú riasztás van érvényben több keleti megyében. Az árintett területeken a következő órákban rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már érvényben vannak, illetve lehetnek másodfokú riasztások. Az ország többi területén elsőfokú a felhőszakadás miatti veszélyjelzés. Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Pénteken nagyobb számban a középső és keleti országrészben várható zivatar, míg északnyugaton kevesebb helyen valószínű. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás (20-30 milliméter feletti csapadék), néhol jégeső, illetve rövid ideig tartó, 60 kilométer/órát meghaladó szél társulhat. Főként az Alföldön délután, kora este egy-egy helyen esetleg heves zivatar is előfordulhat, 70-90 kilométeres óránkénti szélrohammal és nagyobb méretű jéggel, míg elsősorban északkeleten az intenzívebb csapadékgócokban 30-60 milliméter csapadék is hullhat. Éjszaka is változékony marad a légkör, de csak kevés helyen, főként nyugaton és a Tiszántúlon, északkeleten lehet egy-egy zivatar.

  Ezt már olvastad?