Hatalmas árvízkészültségben az ország: a Duna és a Tisza is tetőzik

Nem elég, hogy visszatér jövő héten az esős idő, még az árvíz is ideér. A folyó Nagybajcsnál már most is tetőzik, és további városokban várható elsőfokú készültség.

A Duna Nagybajcsnál tetőzik, és Komáromnál, Esztergomnál és Bajánál jövő héten első fokú árvízkészültség várható. Budapesten a vízállás várhatóan nem éri el a készültségi szintet, a rakpart alatt 60 centiméterrel tetőzhet a Duna.

A Felső-Tisza, a Bodrog, és Túr- Szamos-Kraszna vízgyűjtő területén nagy mennyiségű csapadék hullott, és emiatt, illetve a jövő héten érkező kisebb-nagyobb esőzések miatt árhullámok vonulnak le a Tiszán. A folyó jelenleg Vásárosnamény téréségében tetőzik, a másodfokú készültséget meghaladó vízállással. Az árhullám Kisköréig vonul le.

A Túron a másodfokú készültségi szintet meghaladó árhullám Garbolcnál tetőzött. A Szamos árhulláma péntek este Csengernél tetőzött az elsőfokú készültségi szintet megközelítő vízállással. A Kraszna Ágerdőmajornál az elsőfokú készültségi szint közelében most tetőzik.

A Bodrogon az elsőfokú készültséget megközelítő, míg a Sajón egy kisebb árhullám várható jövő héten.

A szakemberek az érintett szakaszokon fokozott figyelőszolgálatot állítottak fel.

Lehet, hogy még ismerőseim nem látták ez a cikket. Megosztom velük!


  Ezt már olvastad?

  • TÖBBET MÁR nem titok! Ezzel a milliárdos férfival van együtt Sarka Kata! És van egy ízléstelen és durva csavar is a történetben!

  • DURVA! Kevés nő lenne képes erre! Nagyon durva amit Dundika tett Majkával! MÉG A követői sem bírták megállni szó nélkül!

  • VÉGE! Szomorú hírt jelentett be a család : Soha többé nem láthatjuk Michael Schumachert!

  • Ünnepelnek Majkáék! Pár órája Egy számmal tudatta a rajongókkal a csodálatos hírt! Szívből gratulálunk Peti!!!!

  • Családi dráma a Gáspár családban! Nagyon nagy bajban van Gáspár Győző! Már az orvosok sem tudnak rajta segíteni!