Miért van az, hogy a városiak lenézik a falusiakat?

Mint mindig, most is tisztelet a kivételnek. Sok városi azonban lenézi a falusiakat, megvető pillantásukkal sújtják azt, aki a földet műveli.


agyanyámnak volt egy mondása: “Ha a falusi nem dolgozna, a városi nem enne.” A mai napig is van benne valami. Mára már amit lehetett gépesítettünk, csak kevés dologhoz kell “emberi munka”. De érdekes, hogy mégis egyre többen látogatnak ki a piacokra és keresik a bio termékeket.

A legtöbb városi házi tojást, tejet szeretne vásárolni, na meg olyan gyümölcsöt és zöldséget, amit nem permeteztek. Na de kérem ehhez a falusi ember munkája kell, aki kapál, gazol, vet és arat, öntöz ha szárazság van. Valahogy mégsem becsüljük őket.

A piacokon mindenki alkudozik, de abba senki nem gondol bele, hogy annak a falusi néninek, bácsinak mennyit kellett kapálni, öntözni ahhoz, hogy mi friss bio burgonyát, zöldséget, gyümölcsöt vehessünk. Hányszor kellett lehajolni, hogy kihozhassa a piacra a friss újhagymát, meg paradicsomot, amit mi szívesen eszünk a reggelihez.

A piacokon sokan megvető pillantásokkal köszönik meg a sok szorgos munkát és ha nem sikerül alkudozni, még be is szólnak, azt azonban elfelejtik, ha a falusi nem dolgozna, a mai gépesített világban nem nagyon lenne honnan biot vásároljon a városi.

Lenézik őket, pedig a falusiak sokszor még jobban élnek mint a városiak, sőt vannak közöttük okosabbak is. A földművelést is tanulni kell, ha egy városit kitennénk falura, vajon tudná, mit, mikor és hogyan kell vetni, ültetni? A falusi nénike, bácsika nem biztos, hogy be tudja kapcsolni a klímát és talán a modern kávéfőzővel is bajban lenne, de ők bármikor meg tudják termelni a családnak szükséges élelmiszert.

Vajon mi a fontosabb, hogy minden modern kütyühöz értsen, vagy az, ha szükséges el tudja látni a családját minden finomsággal? Ezek a nénik és bácsik azért dolgoznak, hogy a mi asztalunkra friss kenyér, tej, zöldség és házi csirkehús kerüljön, amitől olyan szép aranyszínű a leves.

Lehet, hogy még ismerőseim nem látták ez a cikket. Megosztom velük!  Ezt már olvastad?

Minden nő, aki ezt használja felejthetetlen SPRICCELŐS ORGAZMUST fog ÁTÉLNI.
Szeretnél kemény maradni és 3 órán át dugni ezt a nőt? Olvasd el ezt a módszert!

  • Ma 4 éves kislányom! 6 év házasság után elhagyott bennünket férjem, aki ezt az üzenetet hagyta:

  • Sass József megrendítő üzenete a magyar embereknek: "Talán utolsó névnapomat ünnepelhetem, de ezt még be kell valljam nektek!

  • Ma 1 éves kislányom, akinek 2 hónapja meghalt az anyukája.Ma kokárdát keresvén ezt a megható levelet találtam a fiókban

  • 13 kiló lement és nincs már az ízületi fájdalmamam. 56 éves vagyok és ezzel a szerrel sikerült

  • Ennek a 3 csillagjegynek olyan szerencséje lesz áprilisban, hogy nem is tud vele mit kezdeni