Ilyen görögdinnyét soha NE egyél! Mutatjuk az okát és, hogy miről ismerheted fel

Ez a dinnye fajta több ezer kilométerről érkezik, és köze nincs az egészséges magyar görögdinnyéhez. De könnyen felismerheted! Mutatjuk mire figyelj oda: OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!!

Kedvező áruk miatt elárasztották a világpiacot az Ázsiából érkező görögdinnyék. Ám sajnos több vizsgálat is alátámasztotta, hogy a dinnyetermesztésben is növekedési vegyszereket használnak annak érdekében, hogy a növények sokkal nagyobbak legyenek.

A klórfenuron olyan kémiai anyag, amely a dinnye méretét 20% -kal növeli, ráadásul lecsökkenti a termesztési időt is. Ez hasznot hoz a termesztőnek, a kereskedőnek is. De mi van a fogyasztóval? Honnan is veszi észre, hogy nem természetes dinnyét eszik?

Ezeknek a dinnyéknek a magja nem fekete, hanem fehér. Vagyis ha fehér magú dinnyét látsz, azt messzire kerüld el!

A kínai szabályozás nem tiltja klórfenuron használatát. Ugyancsak megengedett az Egyesült Államokban a kiwi és a szőlő termesztésben.


A világ tudatában van annak, hogy az ipari méretű állattartásban mindennapos a növekedési hormonok használata. De hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy a növénytermesztés is érintett ebben a manipulációban: a gyümölcsök és zöldségek növekedését is hormonokkal stimulálják.

Ha teheted, vásárolj megbízható haza, helyi termelőtől! Ne csak az árat mérlegeld, hanem gondolj az élelmed beltartalmi értékére is.

  Ezt már olvastad?