Ilyen görögdinnyét soha NE egyél! Mutatjuk az okát és, hogy miről ismerheted fel

Ez a dinnye fajta több ezer kilométerről érkezik, és köze nincs az egészséges magyar görögdinnyéhez. De könnyen felismerheted! Mutatjuk mire figyelj oda: OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL IS!!

Kedvező áruk miatt elárasztották a világpiacot az Ázsiából érkező görögdinnyék. Ám sajnos több vizsgálat is alátámasztotta, hogy a dinnyetermesztésben is növekedési vegyszereket használnak annak érdekében, hogy a növények sokkal nagyobbak legyenek.

A klórfenuron olyan kémiai anyag, amely a dinnye méretét 20% -kal növeli, ráadásul lecsökkenti a termesztési időt is. Ez hasznot hoz a termesztőnek, a kereskedőnek is. De mi van a fogyasztóval? Honnan is veszi észre, hogy nem természetes dinnyét eszik?

Ezeknek a dinnyéknek a magja nem fekete, hanem fehér. Vagyis ha fehér magú dinnyét látsz, azt messzire kerüld el!

A kínai szabályozás nem tiltja klórfenuron használatát. Ugyancsak megengedett az Egyesült Államokban a kiwi és a szőlő termesztésben.


A világ tudatában van annak, hogy az ipari méretű állattartásban mindennapos a növekedési hormonok használata. De hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy a növénytermesztés is érintett ebben a manipulációban: a gyümölcsök és zöldségek növekedését is hormonokkal stimulálják.

Ha teheted, vásárolj megbízható haza, helyi termelőtől! Ne csak az árat mérlegeld, hanem gondolj az élelmed beltartalmi értékére is.

Lehet, hogy még ismerőseim nem látták ez a cikket. Megosztom velük!


  Ezt már olvastad?