Kinyitott a legolcsóbb és legkülönlegesebb fürdő,amit valaha láttál!

Nem kell messzire utaznod,itt van egy kőhajításnyira a páratlan fürdő,aminél olcsóbbat különlegesebbet,nem találsz! 

Pacsér a bácsalmási határátkelőtől 17 kilométerre található, Szegedtől pedig a röszkei határátkelőn és Szabadkán át 97 kilométeres a távolság.

 Választhatjuk még az autópályának álcázott négysávos utat is, egészen a topolyai elágazásig, majd Topolyán át Pacsér már gyorsan megközelíthető. 

A szerb–magyar határtól nem messze egy természeti csoda szemtanúi lehetnek a helyi lakosok vagy az odalátogató turisták. Ez az a tófürdő, amelynek erősen sós, fekete vize gyógyhatású. 

Ez már önmagában elégséges ahhoz, hogy az álmos kis falu körül elinduljon a hírverés, de a történet itt nem ér véget. 


A természet ugyanis az idei fürdőidényre még tartogatott meglepetést, mivel a tó vize lila színűre változott.
Első pillantásra kicsit furcsának tűnik a történet, meg is torpan az ember. 

Kémiaórai emlékek között kutat, hogy meglelje azt az elemet, amely ilyen színt idéz elő. Kálium-permanganát jut az eszembe, de aztán gyorsan el is hessegettem a gondolatot. A fürdő munkatársai azonban mosolyogva adnak felvilágosítást: „most egy kicsit több a jód meg a bróm a vízben”. 

Mivel rajtunk kívül mindenki önfeledten lubickol, meggyőző a kép: jöhet a lila víz! 

Tapintásra olajos, illata – vagyis inkább szaga – kőolajra emlékeztető. Rövid idő után átjárja az ember haját, bőrét, fürdőruháját.

 A talpakat fekete színűre festi a tó fenekén található kavicsokra lerakódott ásványi anyag. A feketeség nehezen jön le, de azt mondják, ennek is van gyógyhatása.

  Ezt már olvastad?