Szívszorító szavak egy édesanyától…Drámai hírt jelentett be Dundika és MAJKA! Nagyon súlyos és ijesztő betegben szenved mindkét gyermekük! Ez vár rájuk

Ma­rián már kezdi ki­nőni a ve­szé­lyes lég­úti be­teg­sé­get, de ko­ráb­ban ful­la­dá­sos ro­ha­mai miatt kór­házba ke­rült. Kiderült, hazánk egyik legnépszerűbb sztárpárjának is sokszor voltak, és jelenleg is vannak álmatlan éjszakái a beteg gyermekeik miatt.

Majka mindebből semmit nem mutatott a külvilág felé, egy alkalommal azonban kórházi kapcsolatot keresett Facebook-oldalán. Még ekkor sem gondolta senki, hogy nagy a baj, pedig volt oka az aggodalomra. Nagyobbik fia, Marián fulladásos rohammal és magas lázzal került kórházba.

Bár nagyon rémisztő és gyötrelmes út vezet odáig, de a krupp jó eséllyel kezelhető, idővel kinőheti a gyerek. A kérdés csupán az, hogy addig is, hogyan lehetséges csillapítani a tüneteket.-írja a ripost.

Így ír a betegségről a wikipédia :

A krupp (azaz laryngotracheobronchitis vagy heveny obstruktív laryngitis) légúti megbetegedés, amelyet a felső légutak vírusos fertőzése okoz. A fertőzés következtében a gége belsejében duzzanat keletkezik. A duzzanat megzavarja a normál légzést. A krupp tünetei: az „ugató” köhögés, a stridor (sípoló légzés), és a rekedtség. A krupp tünetei lehetnek enyhék, mérsékeltek, vagy súlyosak, és gyakran rosszabbodnak az éjszaka folyamán. A kondíció kezelhető orális szteroid egyszeri adagjával. Esetenként epinefrint alkalmaznak a súlyosabb esetek kezelésére. Kórházi ápolásra ritkán van szükség.

A krupp diagnosztizálása a jelek és tünetek alapján történik, miután a súlyosabb kiváltó okokat (például az epiglottitist vagy a légúti idegen test jelenlétét) kizárták. További vizsgálatok — például vérvizsgálat, röntgen és tenyésztés — többnyire nem szükségesek. A krupp gyakori kondíció és a gyermekek mintegy 15%-ánál megfigyelhető, általában 6 hónapos és 5–6 éves kor között. A tizenévesek és a felnőttek ritkán fertőződnek kruppal.


  Ezt már olvastad?